Rok 2010
Jasełka w kadrze
środa, 12 stycznia 2011 09:52

Jak co roku w Domu Kultury w Woli, zebraliśmy się wraz z rodzinami naszych podopiecznych oraz zaproszonymi gośćmi aby wspólnie rozpocząć  czas oczekiwania Bożego Narodzenia. W tym roku postanowiliśmy, że nakręcimy film o narodzinach Jezusa począwszy od zwiastowania a kończąc na ucieczce do Egiptu.

Inetgracja
środa, 12 stycznia 2011 09:48

W ramach Tygodnia Integracji który odbywał się w Szkole Podstawowej nr 2 z Oddziałami Integracyjnymi w naszym ośrodku 01. grudnia 2010r odbyły się  ząjęcia  integracyjne, w których brali  udział uczniowie z wyżej wymienionej szkoły oraz część podopiecznych ośrodka ŚDS.

Andrzejki do białego rana
wtorek, 04 stycznia 2011 13:27

Po nocnych wojażach do Trzebini, postanowiliśmy, że musimy kiedyś spędzić noc w naszym ośrodku. I ta niezwykła noc miała miejsce 25/26 listopada.

Na sportowa
wtorek, 12 października 2010 10:47

„ W zdrowym ciele, zdrowy duch” – tej dewizy się trzymamy i jak co roku podopieczni naszego ośrodka wzięli udział w wielkim wydarzeniu  jakim są  Międzyośrodkowe  Zawody Sportowe Osób Niepełnosprawnych Pszczyna Suszec 2010 organizowane przez Ośrodek Matka Boża Różańcowa.

Czas na zbiory
środa, 29 września 2010 12:50

Dzięki gościnności i dobroczynności gospodarzy z Mizerowa i Miedźnej , mogliśmy wyjechać w słonecznym tygodniu września na zbiór buraka i ziemniaka. Spakowaliśmy worki, wiaderka, rękawiczki i ruszyliśmy w buraczane i ziemniaczane pole. Radość wielka, tym bardziej, że my żadnej pracy się nie boimy, a spędzić czas na świeżym powietrzu to czysta przyjemność. Nie zapomnieliśmy również zabrać koca, kawy i słodyczy, które dodały nam energii a przy okazji chwilę odpoczynku. Każdemu z osobna pragniemy podziękować za ciepłe przyjęcie, dobre serce i pamięć.

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 5